Családállítás

 • " A történet akkor változik meg, ha meggyógyítjuk a szívünket. Történetekből állunk, semmi szégyellnivaló nincs ebben. Vagy átdolgozzuk magunkat a történeten, vagy a történet fogja átdolgozni magát rajtunk" / Jeff Brown /

  Családállítás: Moszkvai krt. 23. III. em. 12-es kapucsengő
  Jelentkezni: +36 20 2740385
  Bővebben »» www.csaladallitasszeged.hu

  Bert Hellinger a nyolcvanas évek végén alkotta meg családfelállítás módszerét. A pszichoanalízis, a hipnózis, a tranzakció analízis, és a családterápia módszereit saját tapasztalataival vegyítve túllépett a hagyományos nyugati pszichológia keretein. Hellinger nevéhez fűződik a felfedezés miszerint létezik egy közös családi lélek, mely egy olyan energiamező, ami meghatározóan irányítja az egyes emberek életét. Nehéz sorsunk, bonyolult élethelyzeteink, problémáink gyökerei tehát a családunk történetéből olvashatjuk ki e módszer segítségével.
  A családi mezőben törvények uralkodnak. Ha vétünk ellenük, az generációkon keresztül negatív hatással van a családtagokra. A családi lélek megkezdi a kiegyenlítést, REND-re törekszik. Működésbe lép egyfajta rendszer-lelkiismeret úgy, hogy egy később született kezd el érthető ok nélkül valamilyen testi-lelki tünetet mutatni. Mivel az okok ilyenkor nem a saját életében vannak valóságosan, eredménytelenek maradnak a testi és lelki kezelések, amíg a rejtett generációs dinamika fel nem oldódik. Ez a törvényszerűség minden csoportra, rendszerre érvényes. Ezekben a rendszerekben is lehet a módszert alkalmazni, - ezt rendszerállításnak hívjuk. Ezek lehetnek pl. egy lakóközösség, szerelmi háromszög, iskolai, - munkahelyi közösségek, de még egy baleset elszenvedői is, ahol van, aki életben marad, van, aki maradandó károsodást szenved, és van, aki meghal. Minden esetben létrejön közös léleknek nevezett rejtett összeköttetés, egy rendszer.
  Mindenkinek, akár élő, akár holt, joga van az odatartozásra akár családról akár rendszerről beszélünk.
  Ha bármi okból,- tolvaj, alkoholista, gyilkos, stb., kirekesztik, akkor a családlélek megpróbálja létrehozni az egyensúlyt. A megtagadott odatartozását a rendszer kiegyenlíti, a kirekesztett és egy később született között összeköttetést teremt, utóbbi képviseli a kirekesztettet.
  Fontos még a születési rangsor. Ha tiszteletben tartjuk az előző generációk jogait, akkor a később születettek szabadok lesznek.

  A gyermek a szülőktől kapja az életet és szeretettel fogadja el a szüleit, és az általuk kapott életet
  Ez a REND. Bármilyenek is legyenek, bármit tegyenek is a szülők...
  Ha nem ismerik el a REND et, pl. a testvérek sorrendjét, az zavarokhoz vezethet. Ha egy gyermek az őt megillető helyet foglalja el, akkor REND ben. Nem érzi magát kisebbnek vagy nagyobbnak, épp a megfelelő helyen érzi magát.
  Lelki síkon a gyermeki szeretet így fogalmazható meg:
  -" Akkor szeretlek, ha olyan leszek, mint Te!"
  - " Megteszem Érted!"
  Az állításban az oldás során ugyanez a szeretet működik, de megengedően. Mindenki önmaga lehet, és mindenki a neki megillető helyet kapja. Így mindenkinek joga van az odatartozásra!" A dolgok REND-be jönnek, mert a korábban születettek és a halottak megkapják az őket megillető elismerést és helyet. Az oldás során méltatom azokat, akik ellen vétettem, vagy akiket kirekesztettem az életemből, bár helyük van benne. Amint megadom a tiszteletet, és a megillető helyüket, ismét helyreáll az egyensúly és REND így a szeretet szabadon áramolhat. A REND maga az élet így mindig önmagától működik. A szeretet mindig meghajol a REND előtt, hogy az működhessen. Ezt a RENDet nem lehet befolyásolni, sokszor nem logikus és mindig csak megközelítőleg tudjuk megérteni.

  Mit „kell” tennünk segítőként?

  Semmit… Mikor kiválasztanak egy-egy képviseletre, „szerepre” megállunk, és kissé visszahúzódunk, míg el nem érjük az ürességet, mely tudja fogadni az általunk képviselt személy érzéseit, rezdüléseit. Az ember teret enged a történésnek és azok hatásainak anélkül, hogy beavatkozna. El kell felejteni pl. minden eddigi saját tudásunkat és tapasztalatunkat. Ez a tapasztalás más síkokról jön és ajándékba kapjuk a gyógyító TÉR-től, ilyenkor egy másik erő működik, melynek része vagyok, ez a Lélek. Ez a módszer az, amikor az ismeretlenből indulunk és együtt rezegve azzal, ami megmutatkozik, egyszer csak megmutatkozik a REND és helyreállnak az energiák.


  Furián Krisztina
  Telefon: +36 20 274 0385
  email: csaladallitasszeged@gmail.com
  www.csaladallitasszeged.hu/